Voitelevat rasvat
Meidän rasvamme
Tarjoamme kolmea litiumrasvaa: Voitelurasva Classic EP2, joka on erinomainen yleisrasva. Molyfett EP2 erittäin suurilla kuormilla toimivien hitaasti liikkuvien osien voiteluun ja voitelurasva EP00 puolinestemäistä rasvaa vuoraaviin keskusvoitelujärjestelmiin. Kaikki kolme vaihtoehtoa on valmistettu mineraalipohjaöljystä. Litiumkompleksirasvaksi Multi Synthetic EP 1.5 soveltuu sekakonekantaan ja keskusvoiteluun, koska sillä on erinomaiset ominaisuudet vedenkestävyydelle, suurille kuormituksille ja korkeille lämpötiloille.
Lisäksi tarjolla on pyöränlaakerirasvaa EP 2.5, mineraalipohjaista rasvaa, joka on kehitetty erityisesti ajoneuvojen pyöränlaakereiden voiteluun. Sekä Complex HTP 2 , joka on kehitetty erityisesti pellettipuristimien vierintälaakereihin ja soveltuu siksi korkeisiin lämpötiloihin ja suuren kuorman kantamiseen.
Vedettömille kalsiumsaippuarasvoille tarjotaan biohajoavaa Entreprenadfett EP2 Bio -synteettistä rasvaa, jolla on korkea vedenkestävyys ja hyvät korroosionesto-ominaisuudet – joka on sovitettu erityisesti sahaketjuihin ja metsäkoneisiin. Tarvitsetko vedenkestävää yksikkörasvaa raskaasti kuormitetuille liuku- ja vierintälaakereille normaaleissa lämpötiloissa ja nopeusrajoissa? Sitten mineraalipohjainen rakennusrasvamme Super EP2 sopii.
Mietitkö, mitä tuotteita tarjoamme? Meillä on laaja valikoima, joka sopii kaikentyyppisiin koneisiin.
Hyvä tietää:
- Oikean rasvan valinnassa on pitkälti kyse oikean koostumuksen valinnasta. Tässä sakeutusaineen tai saippuan tyypillä, johon rasva perustuu, on suuri rooli. Litiumpohjainen saippua on hyvä yleisrasvoille ja kuulalaakeroiduille rasvoille, joilla on hyvä mekaaninen vakaus suurilla nopeuksilla. Haittapuolena on, että niitä voi olla vaikea pumpata keskusvoitelujärjestelmään alhaisissa lämpötiloissa. Litiumkompleksisaippuaa tulisi sen sijaan käyttää keskusvoitelujärjestelmissä.
- Niillä on hyvät lämpöominaisuudet ja ne kestävät käsittelyä pitkään rikkomatta rakennetta. Vedetöntä kalsiumsaippuaa käytetään, kun tarvitaan korkeaa vedenpitävyyttä, kuten märissä tai likaisissa ympäristöissä. Nämä toimivat hyvin myös keskusvoitelujärjestelmissä. Rasvojen ominaisuuksiin vaikuttaa myös se, mitä perusöljyä tai synteettistä esteriä käytetään. Korkean viskositeetin perusöljyt soveltuvat suurille kuormille ja pienille nopeuksille, kun taas matala viskositeetti soveltuu suurille nopeuksille kuulalaakereissa.
- Perusöljy ja sen esterit vaikuttavat myös rasvan kylmä- ja lämpöominaisuuksiin sekä sen biohajoavuuteen. Lopuksi lisäaineita käytetään rasvoissa samalla tavalla kuin voiteluaineissa. Muun muassa antioksidantteja, korroosionestoaineita, äärimmäisen paineen (EP) lisäaineita ja kulumisenestoaineita (AW) käytetään rasvojen ominaisuuksien mukauttamiseen aiottuihin käyttötarkoituksiin.